perjantai 8. tammikuuta 2016

Panda lapaset ja muutakin neulottua / Panda Mittens And Something Else Knitted

Ystäväni pitää Pandoista. Niinpä en voinut muuta kuin neuloa nämä lapaset kun näin ne Ravelryssa. Malli on Niina Laitisen Pandalapaset.


 Lankana Novita Nalle, puikot 3 mm. Musta ja valkoinen ovat kirjoneuleessa hankala yhdistelmä, sillä valkoisen alta paistaa helposti musta lanka.


Minun silmää ei miellyttänyt alkuperäisen ohjeen kämmenpuolen raitaneule. Päätin tehdä peukaloissa olevaa neuletta koko kämmenpuolelle. Olisi kannattanut vähän tarkemmin laskea, sillä peukaloihin tuli virheitä eli kaksi samaa silmukkaa päällekkäin. Mutta eivät ne olisi minun neulomat, jos ei virheitä olisi.


Samalla esittelen kummitytölle neulomani lapaset. Nämä ovat ihan peruslapaset. Silmukoin niihin Pineterestistä löytyneen tassun kuvan. Jujuna on sisään ommeltu fleece-vuori, joka ei tietysti näkynyt yhdessäkään kuvassa.


Vaikka nämä ovatkin periaatteessa simppelit lapaset, niin kyllä näihin aikaa sai uppoamaan silmukoinnin ja fleecevuorin ompelun muodossa.


Lankana 7 veljestä, puikot 3,5 mm. Langanmenekkiä en muistanut punnita.


Veljen tyttärelle neuloin pyynnöstä sukat Hjertegarnin Sock4 langasta, joka oli minulle täysin uusi tuttavuus. Voi miten ohutta tämä lanka olikaan minulle :) Puikot 2,5 mm. Muutoin kyllä mukava lanka neuloa. Toivottavasti on myös käytössä kestävä lanka.


Ja ei joulua ilman kunniatehtävää eli Vaarin tossuja. Tämän vuotisissa lankana petroolin värinen 7 Veljestä, puikot 4 mm.Ohje on Novitan Talvi 2008 lehdestä.


Kuvat olivat tässä kollaasissa kamalinta laatua. Ehkä sitten joskus opin kuvaamaan tai käyttämään kuvankäsittelyä :)

My friend is a fan of pandas. As soon as I saw this pattern I just knew I had to make these for her. The pattern is by designer Niina Laitinen "Panda Mittens". The pattern is free, but only in Finnish. Black and white colours are quite difficult in coloured knitting because you can see the black colour under the white.

I knitted also these pink mittens for my Goddaughter. The paw desing is from Pinterest. These mittens also have fleece lining, but it doesn't show in the pictures. Also one pair of basic socks and Grandfather's slippers were made as Christmas presents. 

2 kommenttia:

  1. Olipa taas ihania ja käytännöllisiä lahjoja! Varmasti tosi lämpimät nuo fleecevuoriset lapaset ja ihanat nuo pandat! Ja kuka voisi elää ilman sukkia ja villaisia tossuja...?

    VastaaPoista
  2. Ihanat ihanat pandalapaset!!! Tuollaiset haluaisin itsellenikin :)

    VastaaPoista