tiistai 11. heinäkuuta 2017

Terveisiä Teksasista ja neulefestareilta

Minusta ei ole kuulunut luvattoman pitkään aikaan. Siihen on monta syytä. Suurin on taloprojektimme, joka vaatii kummasti tuota aikaa. Tänä vuonna kesäloma oli aivan alkukesästä ja se toteutti monivuotisen haaveen. Päästä sukuloimaan Teksasiin. Ja voi mikä kankaiden ja lankojen paljous siellä olikaan. Esittelen muutamia kuvia matkasta.

Teksasissa lämpötila oli koko ajan +30-40 asteen välillä. Suojakerroin 70 ja kyllä tarkeni. Se ei silti estänyt neulomasta villasukkia :) Ystävältäni ovat kaikki sukat kuluneet puhki ja lupasin tehdä hänelle uudet. Langaksi hän valitsi lankavarastoistani Step6 langan. Sukat ovat valmiit ja ne esittelen myöhemmin. Kävi näet niin, että ennen lomaa aloitettu sukka on kudottu paljon tiukemmalla käsialalla kuin lomalla tehty sukka. Nyt minun täytyy miettiä mitä teen :)


Kävimme useammassakin käsityötaivaassa. Hobby Lobby kaupasta en ottanut kuvia, mutta huikea valikoima oli sielläkin. Michaelsia ei voi sanoin kuvailla. Nuo loputtomalta tuntuvat hyllyrivit täynnä kankaita, lankoja ja muita käsityötarvikkeita.


Lankahyllyjä oli kahdeksan. Langat ovat paljolti tekokuituisia tai puuvillaisia. Huomioni kiinnittyi siihen, että useita lankoja ei voinut konepestä. En ostanut yhtään lankaa reissulta! Meillä on täällä niin hyviä lankakauppoja koto Suomessakin :) Pienempiä lankakauppoja ei nyt ollut aikaa etsiäkään.


Lempikaupakseni tuli Jo-Ann's. Koska rakastan puuvillakankaita, tämä oli taivas. Täällä Amerikkalainen käsityöpuuvilla oli 1/3 halvempaa kuin Suomessa. Täytyy todeta, että myös Wallmartissa oli hyvä valikoima kankaita ja myös edullista.


Ja oli mistä valita! Hyllyrivejä oli kymmenittäin....Kaltaiseni jouluihminen toki arvosti kovasti, että joulukankaat olivat jo esillä kesäkuussa :)Myös täällä myytiin lankaa ja kaikkea mitä nyt käsitöihin liittyi. Amerikassahan kaikki on suurempaa, puikot ja koukutkin :)


No mitä kaikkea sitä sitten tarttui matkaan? Yhden ylimääräisen matkalaukun verran :D Oikeassa reunassa on toki Helsingissä tehdyt ostokset matkan aluksi. Finlaysonilla oli ale, niin eihän niitä kankaita voinut sinnekään jättää...


Vähän paikallisia käsitöitäkin tuli ihailtua. Nämä Wagon Train Dolls eli räsynuket ovat perinteisiä useissa maissa. Näitä sai ostaa valmiina tai ohjepaketin kera.Ja sitten jotain todella Teksasilaista käsityötä. Stetsonit. Kalliimmat ja ns. aidot Stetsonit tehdään mittojen mukaan. Kassapöydän luona on prässit ym. välineet, joilla hattu muotoillaan omistajalleen sopivaksi. Tietysti hatulle on myös kuljetuslaukku. Täällä kaupassa oli hattukoteloita jopa kahdeksalle stetsonille.


Kotiin palattua olikin sitten ihana osallistua neulefestareille. Pääsin taas käyttämään koruja, jotka sopivat tapahtuman luonteeseen.Nämä ovat käsityötä molemmat, mutta eivät omiani.


Teksasin shoppailujen jälkeen en oikeasti tarvinnut mitään, mutta silti jotain tarttui matkaan. Olihan se kokeiltava tätä sock blankia Ilun Handusta. Sukkaa aloitin. Saa nähdä millainen on lopputulos.Neulefestareilla tapasin taas ihania uusia tuttavuuksia ja sain viettää myös aikaa ystävän kanssa. Odotan jo ensi vuoden festareita, jotka toivottavasti järjestetään <3


Kuva: Titityy www.titityy.fi

1 kommentti:

  1. Tuo oli kyllä varmasti ihana matka. Ja uskomattomat nuo sikäläiset kaupat...

    VastaaPoista