sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Muutamat Luffe lapaset / Luffe Mittens

Luffe-tuplalapaset ovat nyt täällä blogissa pop. Ensin oli yksi pari, sitten toinen ja paljastanko lisää..... vielä jokunen muukin pari. Aloitetaan ensin pikkuisista Luffeista.


Nämä Luffet on neulottu Dropsin Baby Merinosta 3 mm puikoilla. Koko on 2-4 vuotiaalle. Koska lanka on ohuempaa kuin alkuperäisissä lapasissa, arvelisin näiden olevan lähempänä kaksivuotiaan kokoa. Lankaa yhteen lapaseen (kaksinkertaisena) kului lankaa 20 g.


Lapasten kuvio on Abra Alba ranteenlämmittimistä. Niissä oli sama silmukkamäärä kuin näissä pienissä lapasissa.


Tarvitsivathan nämä pienet lapaset toisetkin parin kaverikseen. Koko, lanka ja puikkokoko ovat samat.


Näiden lapasten kuvio on otettu Mutturalla blogin sik-sak-sukista. Kuvio muodostaa minusta hauskan revontulimaisen kuvion.


Sitten oli aika siirtyä astetta isompiin lapasiin. Sama lanka ja puikkokoko, mutta nämä lapaset on tehty 5-7- vuotiaan kokoisina. Sopivat hyvin 5-vuotiaan kummipoikani käteen, joten ajatukseni, astetta pienemmistä lapasista ohuemman langan vuoksi osui oikeaan.


Näiden lapasten vuori on on vaaleampia ja minusta näissä lapasissa on kiva, kun tuo vuori jää pikkaisen pilkottamaan varresta. Tuo särmää :)


Näiden lapasten juju on tähdessä. Se toki olisi näkynyt paremmin jos olisin valinnut neuleeksi esimerkiksi helmineuleen, mutta päädyin aina oikein neuleeseen. Ehkä se sen verran erottuu kuin on tarpeen.


Ja vielä yhdet Luffet. Nyt aikuisten S-koossa. Lankana on Sandnes Garnin Alpakka ja puikot koossa 3,5 mm. Lanka on sen verran pörröistä, että näihin ei pintakuvioita kannattanut tehdä.Ostin näihin lankaa kaksi kerää. Yhden kumpaakin väriä. Tietenkään lanka ei riittänyt, mutta minulla oli entuudestaan kyseistä lankaa jemmassa.Vuoren tein lapasiin yhtä aikaa kerän kummastakin päästä, jotta sain langan riittämään molempiin lapasiin.Vuoresta tuli itse asiassa kolmivärinen, mutta kaksi väriä olivat niin lähellä toisiaan, että ne eivät juurikaan erotu. Melkoisen pitkät nämä aikuisen lapaset avoimina.

Siinä nyt Luffeja joksikin aikaa :)

I really like this Luffe pattern as you see. I have tried different yarns and different designs. These are easy to knit and you can try different kinds of intarsia so the pattern stays interesting. I might knit some more :)

6 kommenttia:

 1. No on lämpimän näköisiä lapasia! Olet taitava!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja lämpöisiä tuplalapasia olet tikutellut.♥

  VastaaPoista
 3. Kaikki on tosi kauniita ja kivasti olit keksinyt näihin lapasiin erilaisia variaatioita! Kyllä ei nyt saajien sormia palele :-)

  VastaaPoista
 4. Jopas on lapanen poikineen, kiva malli ja kaunis toteutus!

  VastaaPoista
 5. Kivan näköinen malli ja varmaan lämpimät!

  VastaaPoista
 6. Onpas kivat, oikein tosi kivat! Niin mainio idea tämä tuplalapanen :)

  VastaaPoista