lauantai 20. kesäkuuta 2015

Pyyheturbaaneja / Hair Towel Turban


Suuri Käsityö lehdessä oli 6-7/2002 numerossaan ohje pyyheturbaaniin. Siitä lähtien se on ollut minun to do-listalla. Koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa suunnitelmia :) Kävin hakemassa Kestovaippakaupasta bambujoustofroteeta, sillä halusin imukykyistä miellyttävää kangasta.


Yksi huono puoli kankaassa on. Se nukkaa hirmuisesti. Käytin juuri saumurini huollossa ja vanha kaunotar oli niin kiiltävä ja puhdas. No ei ole enää, mutta niinhän se on tarkoituskin. Antaa työn jälkien näkyä :) Olen saanut saumurini aikanaan vamistujaislahjaksi mummoni perintönä ja se on minulle erittäin rakas.


Turbaanit ovat helppoja ommeltavia. Toiseen päähän tulee nappi ja toiseen kuminauhalenkki ja nämä muodostavat kiinnityksen niskaan.


Sain tilauksen tehdä muutaman lisää. Täytyy juhannuksen jälkeen marssia kangaskaupoille :)

In 2002, I saw a nice pattern of a hair towel turban in a Finnish craft magazine. Well, it is never too late to follow your ideas :) I bought bamboo stretchy terry cloth fabric from Kestovaippakauppa. These are really easy to make. You'll find many patterns also in English from the internet. These were a hit among teenagers and I did get an order to make few more :)

1 kommentti: