lauantai 4. elokuuta 2012

Tilkkupeitto valokuvien kera / Quilt With Photos


Elämäni suurin tilkkutyö on valmistunut! Veljeni täytti pyöreitä vuosia ja päätin tehdä hänelle tilkkupeiton. Tilkkupeittoa varten opettelin kuvansiirtotekniikan, josta kerroin aiemmin täällä. Peittoon liitin veljeni lapsuuskuvia ja kuvia hänelle tärkeistä ihmisistä. Muutama sananen peiton vaiheista.

Kaikki lähti tietenkin suunnittelusta. Veljeni lempivärien mukaisesti peitosta tuli sini-harmaa. Ensin raapustin paperille mallikuvaa.Valmiilla peitolla on kokoa 170 cm x 250 cm. Yhden tilkun koko saumavaroineen on 14 cm x 14 cm. Täten tilkkuja tarvittiin 247 kappaletta.


Suunnitelman mukaisesti tein värikoodit kankaille ja kiinnitin ne ompeluhuoneeni ikkunaan. Siinä riitti naapureilla ihmettelemistä :) Värikoodit helpottivat ompelua melkoisesti.


Yhden pystykaitaleen ompeleminen vei kahdeksan minuuttia. Rakastan lukuja, siksi yleensä lasken myös valmistumisaikoja. Valmiit pystysoirot laitoin kaapin reunaan, jotta näkisin, ettei työhön tule virheitä.


Olohuoneen lattia kävi kovasti ahtaaksi työn edetessä.


Peittoon kiinnitin vanulevyn ja taustakankaan. Hakaneula poikineen tuli kiinnitettyä, jotta varmistettaisiin kerrosten pysyminen paikallaan. Ja mainittakoon nyt, että niitä hakaneuloja oli 102 kappaletta :)


Pieneen ompeluhuoneeseen peitto alkoi olla melkoisen hankala käsiteltävä ja jo painavakin. Reunaan ompelin kanttinauhan ja ompelin sen koneella. Minun kärsivällisyys ei riitä käsin ompelemiseen, jota olisin saanut tehdä lähes kahdeksan ja puolen metrin edestä. Mutta ne nuppineulat kanttinauhassa! Olin kuin kissan raapimisen jäljiltä, kun aina joku nuppineuloista raapaisi joko jalkaa tai kättä. Mutta mitä pienistä...


Peiton taustakangas on harmaaruudullinen.


Se tunne, kun peitto vihdoin oli valmis, oli sanoinkuvaamaton! Vaikka yhden pystyrivin ompeleminen veikin vain kahdeksan minuuttia, niin kyllä koko peiton valmistuminen kesti valokuvien siirtämisineen vähintäänkin kolmisenkymmentä tuntia. Joten jos joskus näen jonkun myyvän itse ompelemaansa tilkkupeittoa, nostan hattua, enkä ihmettele kallista hintaa. Myös kankaat ovat nykyisin kalliita. Peiton tarvikkeet tulivat maksamaan 180 euroa. Mutta niitä ei mietitä nyt, sillä kyllä lahjan saaja on vähintäänkin näiden arvoinen <3My brother had a birthday recently and I wanted to make a quilt for him. I used the technique that I wrote about before in here. I added my brother's childhood photos and some other photos that are important to him.

The blanket size is 170 cm x 250 cm. Each square is 14 cm x 14 cm, with the seam allowance included. I used 247 pieces.

The feeling, when the quilt was ready - was unspeakable! This was my biggest quilt I have ever made. It took at least 30 hours and cost 180 euros to make, but it was all worth it!


5 kommenttia:

 1. Kaunis!! Nieleskelin kyyneleitä, kun luin tuota selostusta -sehän on kaukana surullisesta, mutta kun ajattelen miten mahtava lahja tuo on veljellesi, miten paljon siinä on ajatusta ja henkilökohtaisia juttuja siskon tekemänä♥ Nuo valokuvatilkut kruunaavat koko peiton ja tekevät siitä ihan ainutlaatuisen!

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Henna! On mukava tehdä lahja sellaiselle, jonka tietää sitä erityisesti arvostavan. Ja taitaa minulla olla taipumus tehdä aina kun vain ehdin, kaikki lahjat itse :)

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä ihan mielettömän upea! Aivan huikea!

  VastaaPoista
 4. Aivan huikea saavutus! Peitto on ihana ja varmasti saajalleen mieluinen.

  VastaaPoista