sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Jotain niin oikeaa- lapaset

Pidän erityisesti Niina Laitisen kirjoista siinä, että niissä käytetään myös vahvempia lankoja. Uusimmasta kirjasta Satumaiset silmukat päätyi heti puikoille nämä Jotain niin oikeaa-lapaset.


Lankana lapasissa on Novitan 7 veljestä. Tämä lanka jäi yli tyttäreni neulomista sukista. Harmittavasti niissä loppui lanka juuri ennen kärkeä ja oli ostettava uusi kerä. No näistä lapasista huolimatta lankaa vielä jäi. Lapasiin kului 66 g lankaa, aivan kuten kirjassa oli ilmoitettukin. Puikot 3,5 mm.


Lapasista tuli yllättävän pienikokoiset. Minulla itselläni on pieni käsi ja ne ovat toki sopivat, mutta hiukan isompaan käteen kyllä auttamattomasti pienet. Voisin kokeilla seuraavia aavistuksen paksummalla langalla, sillä puikkokokoa en suurentaisi. Lapaset saa olla napakat, jotta ne on lämpimät.


Kuvio vaati jatkuvaa seuraamista. En ole niin paljon tehnyt palmikoita, että olisin oppinut kuvion ulkoa. Otan aina kopion kaaviosta ja kiinnitän sen metallilevylle magneettiliuskojen avulla. Sitten siirrän kerros kerrokselta liuskaa kaavion edetessä. Sen ansiosta kaavion seuraaminen on helppoa. Yleensä vielä väritän kaavion kuvioita kirkkaammaksi, niin näkee hämärässäkin likinäkoinen neuloa :)

1 kommentti: