lauantai 5. toukokuuta 2018

Teepussi lasten leikkeihin

Blogi on herännyt unestaan. Nyt on koti valmiiksi rakennettu ja muuttokin hoidettu. Piha odottaa tekijäänsä, mutta nyt on välistä aika käsitöille. Koko ajan jotain olen tehnytkin, mutta blogiin ne eivät ole ehtineet. Mutta hyvä on aloittaa ihan pienestä.

Naapurissamme asuu ihana pieni neiti kohta kolme vee. Häntä kovasti harmitti kun aikuiset saivat availla teepusseja. Siitä se ajatus sitten lähti. Olihan pienen saatava oma teepussi. Ensin mittasin teepussista mitat. Apuna pussin reunan pyöristämiseen käytin lähintä mahdollista apuvälinettä eli puolaa.Teepussin kooksi tuli 5 x 6 cm ja lapun kooksi 2,5 x 3 cm. Teepussin narun pituus oli 14 cm.


Sitten vain leikkuu hommiin.


Ensiksi ompelin teepussin. Reunat siksakilla yhteen. Väliin teepussin naru ja "teeksi" fleece silppua.
Sitten kirjoin pienelle huopapalalle TEE- tekstin ja ompelin sen pussikappaleeseen kiinni.Lisäksi tarrapalat kiinnitystä varten.


Olin laiska. Ompelin pussit vain siksakilla yhteen ja huolittelin sillä myös reunan. Jos olisin ollut viitseliäs, olisin lisännyt saumanvarat ja ommellut pussiksi, mutta nyt mentiin näillä. Tuskin käyttäjää haittaa :)Näin pieniksi ompeluksiksi vievät kyllä aikaa, mutta vaivan arvoisia olivat.


2 kommenttia: