sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivälapaset /Valentine's Day Mittens

Minun piti tehdä pienelle ystävälleni nämä lapaset jo joululahjaksi. Aika hyvälle mallille sain. Lapanen oli neulottu ja fleecevuori ommeltu. Mutta suunnittelemani kuvio jäi silmukoimatta. Nyt päätin ottaa härkää sarvista ja saattaa lapasen loppuun.


Lapanen on aivan perusmallia ja näitä olen neulonut aieminkin. Lankana Novitan Suomalainen Sukkalanka. Lanka on niin karheaa, että siihen sopii hyvin fleecevuori. Puikot 3,5 mm. Silmukoinnissa käytin seiskaveikkaa.


Lapasiin kirjottu kuva löytyy Pinterestistä keräämistäni malleista. Minulla ei ollut kahta lähellä toista olevaa lankasävyä. Yhdellä värillä silmukoituna kuvio näytti vain möykyltä, jossa oli jotain ulokkeita. Mietin purkaisinko kuvion. Päätin kuitenkin kokeilla kirjontalangalla rajata kuviota ja se toimi minusta ihan riittävästi.


Sydäntä en rajannut, sillä minusta se oli ihan kaunis noinkin.


Kuviot tein peilikuvana lapasiin lapasten etupuolelle  alareunaan.


Sisälle ompelin pinkin fleecevuorin.


Kämmenpuolelta lapaset ovat ihan perusversiot. Peukalon täytyy olla leveä, jotta vuoren saa peukalon sisälle mahtumaan ja vielä se peukalonkin :)


Hyvää Ystävänpäivää <3

I was supposed to make these mittens as a Christmas present, but I didn't get them ready in time. But these made a nice Valentine's Day gift. I have made these mittens before. Just basic mittens with the fleece lining. The design picture I did with the kitchener stitch. You can find the chart from my Pinterest account. Have a nice Valentine's Day.

8 kommenttia:

 1. No onpa kauniit ja niin taitavasti tehdyt lapaset. Vuori takaa sen että ovat varmasti myös lämpöiset! Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 2. Jestas kun on hienot! Ja niin siististi valmistettu:)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuva! Vuoret on ihan parhautta :)

  VastaaPoista
 4. Nää on kyllä niin suloiset! Ja aikamoinen homma ollut kyllä näissä, sinä se jaksat nähdä lahjojen eteen vaivaa <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Vaikka monesti mun lahjat on vähän myöhässä :D

  VastaaPoista