tiistai 27. lokakuuta 2015

Tilkkupeitto kirjapaneelista / Quilt Out Of Book Panels

 
Joskus idean loppuunsaattaminen kestää luvattoman kauan. Jopa niin kauan, että unohtaa mitä oli tekemässä :) Niin kävi tämän tilkkupeiton kanssa. Olin ostanut yli kymmenen vuotta sitten tällaisen kirjapaneelikankaan. Tuumin, että tämä voisi toimia tilkkupeittona.


Ja aika kauan siinä kesti, ennenkuin idea muuttui teoiksi. Kameran päivyrin mukaan olen aloittanut kyseisen peiton tekemisen 16.2.2013, jolloin olen ottanut itselleni kuvan ensimmäisestä vaiheesta. Kummipoikani oli silloin vielä pieni mies :). Peiton tein mahdollisimman helpolla tekniikalla, eli näillä Poppanavakan valmiiksi leikatuilla kaitaleilla.


Koetin valita mahdollisimman paljon värisävyjä paneelikuvista ja tehdä peitosta iloisen. No. Peitto oli kesken useaan otteeseen, milloin mistäkin syystä. Se koki ompeluhuoneen remontinkin kauniisti laatikkoon pakattuna. Kunnes kaivoin se esiin ja päätin saattaa valmiiksi, ennenkuin kummipoika on jo liian iso Puuha-Pete peitolle.

Ensin en huomannut sitä ollenkaan. Ompelin peiton lähes valmiiksi. Kunnes oli aika kiinnittää napit. Nuo hauskat yksityiskohdat. Aloitin tietenkin alareunasta, kuinkas muuten. Kunnes oli sen viimeisen nappirivin vuoro, jolloin huomasin ylimääräisen sinisen kaitaleen. Minun oli ilmeisesti tarkoitus ommella jokaisen blokkirivin väliin sininen kaitale, mutta se oli työn edetessä unohtunut ja jäänyt yhteen kaitaleeseen. Jälleen siis aika kysyä, löydätkö virheen kuvasta?


Täytyy tunnustaa, että virheen huomattuani peitto sai olla taas hetken ihan yksikseen nojatuolin nurkassa. Mutta en ryhtynyt purkamaan. Elämä on yllätyksiä täynnä, niin tämä peittokin :)


Peiton täytteenä on Ikean kesäpeitto. Luin jostain vinkkiä, että sitä olisi hyvä käyttää vanuna. Edullinen se ainakin oli. Muistaakseni kolme euroa. En tohtinut irroittaa peitosta kuitukangasta kun en tiennyt millainen vanu sen alla on. No, olisi kannattanut. Oli mahdotonta tikata peittoa, sillä kuitukangas/vanu yhdistelmä teki kankaista niin liukkaat, ettei auttanut hakaneulat/tekstiilipyssy/harsiminen. Niinpä peitto sai kaverikseen napit. Ikea-peiton vanu ei ole tasalaatuisinta mahdollista, joten suosittelen ostamaan kunnon vanulevyä, jos tekee isotöisen tilkkutyön.


Koneella kirjoin vielä täkin omistajan nimen.


Luulen, että pysyttelen jatkossakin pienemmissä tilkkutöissä. Nämä peitot ei ole mun juttu :)

Sometimes some projects take so long, that you even forget how it was supposed to go. I have a picture in my camera, that I had started of this quilt for my Godson on the 16 th of February 2013, when my Godson was a tiny  boy :) I have made this quilt out of the book panels. I thought it would be nice also as a blanket. But I made this such a long time ago and several times that I even forgot that I was supposed to sew blue stripes after every block line. I did it only after the first line. I noticed it when I was sewing the last line of buttons (of course I started to sew from bottom up) and I didn´t want to unravel the whole blanket, because it just would have been too much for me. So I just left it. The blanket is as unique as it´s maker :) I really think smaller quilts are meant for me, not the big blankets :D

8 kommenttia:

 1. Hyvä kun tuli valmiiksi, ei sopisi enää rippikoululaiselle....:) varmasti mieleinen, paljon kivoja kuvia katseltavana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä vauhdilla olisi voinut päätyä rippikoululaisellekin :D Onneksi ei sentään :)

   Poista
 2. Hurjan homman olet tehnyt! Ja niin hienon peiton! Nostan kyllä nyt hattua. Mulla ei ehkä hermo riittäis moiseen hommaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On nämä kyllä sen verran isotöisiä, vaikka olisi kuinka helppo malli, että tyydyn mieluusti pienempiin hommiin :)

   Poista
 3. Tosi hieno peitto .on varmaan mieleinen lahja.
  Virhekin löytyi, mutta täytyy olla tarkka silmänen.
  Terv. Tytti

  VastaaPoista
 4. Hieno on! Ja ihanan iloisen värinen! Aika kauan sain etsiä, että löysin virheen - tuskin olisin siis ainakaan minä huomannut, ellet olisi kertonut :-)

  VastaaPoista