sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Neulakirja / Book For Needles

Ystävälle lahjaksi tein tänä vuonna neulakirjan. Eli sellaisen, johon voi laittaa talteen esimerkiksi silmäneulat. Hieman taistelua se vaati, mutta valmiiksi sain!


Ihana ohje löytyi Nana Companylta. Ihastuin tähän juurikin tuon takakannen tilkkutyön vuoksi. No, se ei mennyt ihan niinkuin Strömsössa :) Leikkelin tilkut ensin lisäämällä niihin saumanvarat ja ihmettelin, miten se näytti niin suurelta pieniä neuloja varten. Ja selvisihän totuus lukemalla ohjetta. Ei siis lisätty saumanvaroja. Vasemmalla on ensimmäinen versioni ja oikealla se lopullinen. Jokseenkin kokoeroa :) No, tuon isomman voin käyttää johonkin muuhun työhön.


Etukannen tekstiäkin piti treenata useamman kerran. Eräs versioista näytti aivan seulat- sanalta :)


Mikä mukavinta, sain käyttää parikymmentä vuotta vanhoja harkkosaksiani pitkästä aikaa. Ei ole ihan lempipuuhaani, siksi kai saksetkin on jäänyt todella vähälle käytölle.


Mutta sisäsivuista tuli kyllä mukavammat siksak reunoilla.


Tässä etu- ja takakansi vielä ennen viimeistelyä. Etukannen kuva on valmiista paneelikankaasta.


Ja sitten viimeisteltynä.


Kirja suljetaan kuminauhan ja napin avulla.


Suosittelen lämpimästi tätä ohjetta. Kuinka kauniita käsin tikkauksia onkaan tuossa mallityössä! Voittavat aina nuo omat konetikkaukset.


I found this beautiful Needle book pattern from Nana Company's blog. It had quilting in the book, which made me interested about the pattern. I decided to make this for my friend as a birthday gift. At first I didn't read the pattern accurately and I made a stupid mistake. I added seam allowance to the small quilts and accidentaly made a really large backing for the book. Fortunately I noticed it and made a new one. But the pattern was really good and her hand stiching looks fantastic, my machine stitches not so much :). The title "Neulat" on the cover of the book means "Needles".

2 kommenttia:

  1. Todella suloinen pieni neulakirja! Kyllä ystävä varmasti ilahtuu kun on nähty noin paljon vaivaa ja lopputuloskin on todella upea.

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä niin hieno ja on päässyt jo käyttöön :-)

    VastaaPoista