tiistai 9. joulukuuta 2014

Ommeltu keppihevonen / Sewn Stick Horse

Sarjassamme todella iso työ, jollaista en aio tehdä toista :) Kummitytölle aloitin jo yli vuosi sitten tekemään tätä keppihevosta syntymäpäivälahjaksi. No, ei valmistunut sinä vuonna, mutta valmistui seuraavana. Ehkä vika oli korvien välissä. Koska en ole koskaan ollut hevosihmisiä, niin nuo kaikki härpäkkeet tuottivat päänvaivaa. Onneksi sain apua hevosasiantuntijalta ja kaikki remmitkin löysivät omat kohtansa. Mutta tällainen siitä nyt tuli.


Kangas on Eurokankaasta ja siinä on jonkinlainen suojakäsittely likaa ja kosteutta vastaan. Luulisin olevan hyvä leikeissä.Silmät ja sieraimet ovat huopaa ja harja Novitan 7 Veljestä. Ohje löytyy täältä.

Halusin ehdottomasti tehdä sellaisen hevosen, jolle saisi suitset. Näissä olikin asetteleminen, kun en lähtiessäni tekemään tiennyt edes näiden nauhojen nimiä tai tarkoitusta :) 


Ja täytyyhän kuolaimetkin olla. Nämä on virkattu paksusta langasta ja kiinnitetty avaimenperän renkaisiin.


 Harjaksen tekoon löysin oikein kätevän ohjeen täältä.


En ollut koskaan kiinnittänyt huomiota millaiset silmät hevosella on. Onneksi Google tiesi. Käytin myös kysy kaverilta kortin ja päädyin näihin väreihin.


Yhdestä asiasta olen erittäin ylpeä. Etsiessäni sopivaa keppiä hevoselle päädyin ostamaan harjanvarren ja sahaamaan sen sopivaksi (sopivan riman hinta oli yli kolminkertainen harjanvarteen verrattuna). Kävin oikein Clas Ohlsonilta ostamassa tarkoitusta varten tällaisen mallisahan 3,99 hintaan. Ja ihan itse sahasin :)


Hieman muutin pään kiinnitystä. Kuroin ensin langalla pään alareunan suppuun. Laitoin siihen narua ja jytyliimaa, jotta pää (toivottavasti) pysyisi kepissä. Peitin koko komeuden sopivan kokoisella resorin palalla.


Ja vihdoin Keppis tuli valmiiksi. Täytyy myöntää, että riimunnarun teko jäi kesken ja Keppiksellä on nyt vain tällainen koiran naru. Olen varma, että lahjan saajalta löytyy omasta takaa paljon parempia riimunnaruja :)


I started to make this stick horse over a year ago. This was meant to be a birthday present for my goddaughter but it was ready for her next birthday. This was quite a hard job, because I don't know almost anything about horses. But I found a nice pattern from here (only in Finnish). And with help of an expert, I finally managed to get this done. I hope my goddaughter likes this :).

10 kommenttia:

 1. Tää on kyllä niiiiiin hieno!!!! Ja oli kyllä varmasti valtava työ.

  VastaaPoista
 2. Tosi makee! On varmasti tosi mieleinen saajalleen. Jos sinä sanot että et koskaan tee toista, niin minä en edes tohdi haaveilla aloittamisesta :). Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aina kannattaa kokeilla edes kerran. Sitten tietää kannattaako tehdä toista :D

   Poista
 3. Komea polle! Huomaa, että on käytetty aikaa ja vaivaa :)

  VastaaPoista
 4. Todella upea ilmestys!
  Taitaa olla komein koskaan näkemäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minä aina ihailen näitä keppareita: https://www.facebook.com/pages/Katrin-Keppihevoset/762007803867129

   Poista
 5. Hienoin keppiheppa mitä olen ikinä nähnyt!

  VastaaPoista
 6. Siis wau mikä polle! Kyllä kelpaa tällä ratsastella.

  VastaaPoista