torstai 27. helmikuuta 2014

Pussukka käsitöille / Craft Bag

Minulla on viime aikoina ollut todella suuri urakka ompeluhuoneeni remontissa. Olen käynyt läpi kaikki tavarani ja aika paljon on täytynyt karsia, sillä tavaraa on valtavasti. Ystävänpäivän lähestyessä päätin käyttää niitä pisimpään marinoituneita kankaita eli suoraan 90-luvulta. Ajattelin olevani nopea ja ompelevani "väistötiloissa" eli keittiössä yhdessä hurauksessa kaikille ystävilleni kässäpussit. No, toisin kävi. Sain valmiiksi vain kolme pussia.... No. ystävänpäiväähän voi viettää muulloinkin :)No, siinähän kävi kiireessä niin, että vain yksi pussi pääsi kuvaan ja ne kaksi lähtivät jo uusille omistajilleen. Tässä kassissa on kankaan punahilkka kangasta ranskankielisellä tekstillä höystettynä. Kassin ideana on se, että lyhyt kahva kietaistaan pitkän kahvan ympärille, jolloin se pysyy suljettuna. Ja vasta nyt huomasin, että ovenkarmiin on joku remonttireiska jättänyt likaiset jälkensä....Ohje pussukkaan löytyy täältä (klik). Vaikka pussukka sinällään on simppeli, on saumavarojen kanssa oltava tarkkana. Ne on tehtävä lähes millilleen oikein, jotta loppuvaiheessa saa ompelun onnistumaan. Ja aika monen vaiheen kanssa, aikaa kyllä ompeluun saa kulumaan. Tai ehkä olen vain turhan tarkka :)

Mutta pidän kyllä pussukkamallista. Sinne mahtuu sopivasti pari kerää lankaa ja neuletyö.


Ohjeesta poiketen ompelin kasseihin kahden pikkutaskurivin sijaan yhden. Kassin toiselle sivulle ompelin yhden isomman taskun. Ohjeen mukaiset pikkutaskut kun ovat niin pieniä, että sinne ei ihan hirmuisesti tavaraa mahdu. Pussukoita on vielä valmiiksi leikattuna odottamassa ompelua, joten näitä tulee vielä tehtyä lisää ja eikös se 90-lukukin ole taas muodissa :)

I have a major project going on - renovating my craft room. That means I have to go through all my craft stuff. I found a lot of fabric, straight from the 90's. I decided to do something for my friends as a Valentine's Day gift. In Finland we don't celebrate Valentine's Day as a lovers day, we celebrate it more like friendship day so we call it "Friend's Day". I made three of these Craft Bags. Actually, I only took one photo them, because I was in such a hurry to give them to my friends. I have more of these cut already, but I didn't get them ready in time. You can find the pattern from here (click). Be careful to sew precisely as seam allowance says or otherwise you will be in trouble at the end. But I liked this pattern and will sew those ready-cut ones later.

2 kommenttia:

  1. Tää on kyl kätsy :-). Samalla sait monta kärpästä yhdellä iskulla, kun kaapit tyhjenee ja ystävät ilahtuu! Jou!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että tyhjentämistä on vielä melkoisesti jäljellä :D

      Poista