perjantai 29. marraskuuta 2013

Unitossut / Sleeping Slippers

 
Unitossujen sijaan kutsun näitä kyllä kotona rasvatossuiksi :) Tällaisen kuivajalkaisen on päivittäin rasvattava jalkansa ja sen jälkeen on tapanani sujauttaa tällaiset tossut jalkojen (tai pikemminkin lattioiden ja tekstiilien) suojaksi.


Kuten aina. Ensin on jokin pieni asia, kuten tämä reikä tässä. Rakkaat, hyvin palvelleet, rasvatossuni olivat surkea näky. Päätin paikata reiän. Saumaa purkaessani tuli mieleeni, että jos purkaisinkin koko tossun ja tekisin kaavalla itselleni uudet. Niinhän siinä taas kävi, että pieni asia muuttuikin isommaksi :)


Ja ehkä tuon surkean tossun tilalle olikin aika saada uusi. Tossut kannattaa tehdä paksusta ja napakasta puuvillasta, jotta rasvauksen jälkeen rasva myös pysyy tossun sisällä. Toki unitossu tarkoituksessakin miellyttävä kangas on aina plussaa :)


Näihin saa mukavasti kulutettua kankaanloppuja. Luulenpa, että näitä tulee tehtyä muutamat joululahjaksikin. Ja ehkäpä muutamat lisää itsellenikin. Ja kyllä minä paikkasin sen surkean vanhankin tossun, joka palvelee minua luultavasti vielä vuosia :)


My old Sleeping Slippers had a hole and I thought of fixing them using my sewing machine. But as I ripped the seam I thought why not rip apart the whole slippers and draw a pattern from that and make a new pair. So I did. I'm happy with the result. This is how I can use my fabric leftovers. Maybe I will make some more for me and some for Christmas presents.

4 kommenttia:

 1. Mainio idea, en ole tällaisiin tossuihin ennen törmännytkään. Ja varmasti palvelee hyvin myös tuossa tarkoituksessa, myös minulla olisi tarvetta vastaaville. Löytyyköhän näihin mistään kaavaa? Ilman kaavaa tuskin jaksan lähteä soveltamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirsin kaavan vanhasta tossusta. En ole kaavaan törmännyt minäkään aiemmin. Kaava ei mahdu A4 arkille, joten vaatinee miettimistä miten sen saisi pienennettyä.

   Poista
 2. En ole minäkään nähnyt missään tällaisia kangastossuja. Varmaan hyvät tuohon tarkoitukseen, jos ei halua, että villasukka menee rasvaan. Pirtsakka kangas näissä sinun tossuissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne villasukatkin joskus sujahtaa jalkaan, mutta varsinkin kesällä nämä ovat kätevät :)

   Poista