keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Patenttineulepipo / English Rib Hat

Mistä tietää, että alkaa parantua kovasta flunssasta? Kun jaksaa taas tarttua puikkoihin :) Tämä pipo on kyllä valmistunut jo hetkinen sitten, mutta nyt ansaitsee tulla näytetyksi. Poppelin ihana Pauliina auttoi minut alkuun tämän pipon teossa.


Mutta voi tätä pimeää aikaa kun ei tahdo saada enää kunnon kuvia.... Pipon ohje löytyy täältä. Lankana on tumman liila Drops Nepal ja vaaleamman liila Drops Alaska. Puikot 5 mm. Muutamia muutoksia tein malliin. Ensinnäkin pääni on niin iso, että loin 71 silmukkaa ja sillä keinoin siitä tuli sopiva. Ja alkuun loin vain tarvittavan määrän silmukoita, enkä kaventanut niitä pois, kuten ohjeessa. Lyhensin myös pipoa enemmän istuvaksi malliksi.


Uusi tekniikka vaatii vielä vähän harjaantumista, joten pinnasta oli turha odottaa kovin tasaista. Periaatteessa pipo on kääntöpipo, jos vain saa sauman kurottua takaa siistiksi kummallekin puolelle. Tässä vaaleampi puoli päälläpäin.


Sanottakoon nyt tässä, että minun saumastani ei tullut siisti ja aion pipoa käyttää vain tumma puoli päälle päin :)


Mutta piposta tuli aivan ihanan lämmin ja mukava päässä.  Piposta tuli kerrankin jotain ihan itselleni eli lenkkipipo. Tasona oli vaihteeksi mukava neuloa. Malli ei ole vaikea, mutta vaati vähän pähkäilyä. Eli ei soveltunut täysin telkkarineuleeksi :)This time was a time to learn something new. I tried English rib in two colors. The pattern is in English at Garnstudios site and you can find the pattern from here. I did some changes ( shorten the hat and casted on 71 stitches) but the pattern is the same. Yarn is Drops Alaska (light purple) and Drops Nepal (darker purple). Needle size 5 mm. I just need to knit this pattern more, so I could have neater final result.

3 kommenttia: