keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Tiskirätti / Washcloth

Päätin kokeeksi ostaa Novitan Hanko lankaa, joka on puoliksi kierrätyspuuvillaa ja puoliksi akryylia. Akryylin osuus mietitytti, mutta toisaalta kierrätyspuuvilla houkutti. Lanka on paksua, puikoilla 6 neulottavaa. Täytyy sanoa, että lanka on mielestäni aivan ihanaa. Pidän paksuista langoista, joilla valmista saa nopeasti. Ja lopputulos on ihanan pehmeää. Kierteisyyskään ei neulottaessa haitannut.

Päätin kokeilla Novitan sivuilla ollutta tiskirättiä, jonka ohje löytyy täältä. Minun täytyy kertoa, että neuloin ensimmäistä kertaa eläessäni helmineuletta ja totesin mukavaksi :) Malli oli helppo, mutta tein hieman muutoksia. Neuloin rätin nro 5 puikoilla. Leveydeksi annetulla 24 silmukalla tuli 16,5 cm, joten sen neuloin myös korkeudeksi. Nirkkoreunan tein vain joka toiseen silmukkaan, sillä reuna rupesi kovasti lörpöttämään joka silmukkaan virkattaessa. Lankaa tähän kului 35 grammaa ja aikaa parisen tuntia. Mukava tehdä televisiota katsoessa. Näitä tulee varmasti tehtyä useampia...


I tried today for the first time, Novita's new yarn called "Hanko". It's 50 % recycled cotton and 50 % akrylic. I really liked the yarn because it was easy to knit, the right thickness and the washcloth that I made felt so soft and comfortable. I used 5 mm sized needles.

You can find the pattern from here, but it's only in Finnish. I used 35 grams of yarn and the pattern took approximately 2 hours to knit. I tried moss stitch for the first time of my life and find it easy and nice to knit :)

4 kommenttia:

  1. Isoilla puikolla on siitä kiva neuloa, kun valmistuu nopeasti. Miten tuo materiaali toimii käytännössä tiskirättinä, tuota akryyliä vain mietin?

    VastaaPoista
  2. Keinokuidun luulisin kuivuvan nopeammin, mutta muuten ominaisuuksista ei ole kokemusta. Nyt tulee kotona puhdasta, kun testaus alkaa :D

    VastaaPoista
  3. Ihana tiskirätti:) Minäkin neulonut ja virkannut niitä, on niin kivoja ja kauniita käytössä.

    VastaaPoista