lauantai 2. kesäkuuta 2012

Neulottu kukkaro / pussukka

Joskus jonkun valmistuminen ottaa vain oman aikansa, kuten kävi tämän pussukan kanssa. Näin aikanaan mallin Simply Knitting lehdessä. Malli jäi mieleeni, mutta tuli ajankohtaiseksi vasta neuleryhmässämme, kun näin pussukan valmiina ryhmäläisemme tekemänä. Tämän pussukan tekeminen on aloitettu helmikuussa. Projekti vain koki pieniä vastoinkäymisiä.

Tässä pussukka saamassa itselleen vuorta. Neule on kuitenkin materiaalina jonkin verran periksi antava, joten vuori toisi jämäkkyyttä. Tässä vaiheessa ajattelin vielä käyttää kukkarokehyksiä, jotka puristetaan kiinni. Mutta tämä EI todellakaan ollut minun juttuni. Juuri kun sait toisen pään kohdilleen, tipahti toinen pois. Kokeilin liimaa ja vaikka mitä. Ei onnistunut, ei. Tässä vaiheessa ajattelin myös tehdä vuoren ylös asti, mutte ei hyvä idea sekään....


Kuten tässä kuvassa näkyy, vuori on liian paksu pysymään kukkarokehyksen sisällä ja jäi rumasti lörpöttämään kehyksen reunalle. Tässä vaiheessa olin jo siirtynyt ommeltaviin kukkarokehyksiin, joiden kiinnittäminen onnistui huomattavasti paremmin. Selvittiin vain yhden neulan katkaisulla :) Kehyksen kiinni ompeluun on hyvä varata sellainen päivä, kun on mahdollisimman hyvällä päällä, jotta pienet vastoinkäymiset eivät haittaa ;)


Irroitin vuoren kokonaan ja lyhensin sen puoliväliin. Kiinnitys käsin ompelemalla.


No, tällainen siitä lopulta tuli:


Koristeeksi kiinnitin joskus aiemmin virkkaamani kokeilukukan. Hieman kuva vääristää kukan värejä, mutta se ei haitanne.


Pussukka valmistui viimein eilen illalla ja matkasi tänä aamuna kiitokseksi eräälle opettajalle hyvin hoidetusta työstä. Pussukkaan voi laittaa vaikka kyniä, meikkejä tai mitä ikinä mieleen juolahtaa. Mukavaa kesää kaikille koulunsa päättäneille ja niille onnellisille, joilla jo loma on alkanut :)

2 kommenttia:

  1. Kiva pussukka. Minäkin olen yrittänyt laittaa tuollaista kukkaronkehystä erittäin huonolla menestyksellä. Pitäneen ostaa tuollaisia ommeltavia, jos niissä onnistuisi paremmin.

    VastaaPoista