keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Sashiko & Boro kurssi

Taito Varsinais-Suomi järjesti Elina Helmisen ohjaaman Sashiko & Boro Love kurssin etä-opetuksena. Olin ihastellut Suomen käsityön museossa aikanaan Elinan paikkaamia Otz-tossuja, jotka ovat myös omat lempikenkäni. Sashiko tarvikkeita olin tilannut jo useampi vuosi sitten Almandiinista, mutten ollut niitä uskaltautunut käyttämään. Siispä ilmottauduin kesällä välittömästi kurssille kun sen mainoksen näin. Ennen kurssin alkua kotiin tuli postissa paketillinen tarvikkeita. Paketin sisältö vaihteli hieman osallistujien kesken. 
Aloitin ensin itselleni helpoimmasta, eli valmiiksi painetusta tilkusta, jonka ääriviivoja oli helppo seurata. Tällaisia olin hankkinut Almandiinista aiemmin, mutta nyt vasta kurssin myötä kokeilin. Kun kangas on kirjottu valmiiksi, painettu kuvio häviää kastelemalla. 

Farkkutilkkua ei kannatakaan sitten katsella kovin tarkalla silmällä. Sashiko muuttui välillä liilakoksi, kun unohdin välillä jatkuvan piston ja sovelsin omiani. Mutta jokainen on aloittelija joskus ja päätin tykätä tästä tilkusta niin paljon, että tein siitä itselleni pussukan. 

Yhdistin farkkutilkun pellavakankaan kanssa. Vuorikangas on Almandiinista. Pussukka pääsi heti käyttöön, siitä tuli sashiko lankojen ja neulojen säilytyspaikka. 

Täytyy sanoa, että hurahdin kyllä tekniikkaan täysin. Olen aikoinaan tehnyt valtavasti ristipistotöitä, mutta enää ei näkö tahdo riittää siihen. Tämä on sopivan yksinkertainen tekniikka, jossa pääsee helposti alkuun, mutta halutessaan voi tehdä hankalampiakin kuvioita ja variaatoita. Voi olla, että jatkossakin näkyy sashikoa blogissa ja instagramissa 😊


1 kommentti: