torstai 30. joulukuuta 2021

Villasukat rintavampaan jalkaan

 Kaikilla on oikeus sopiviin villasukkiin, myös vähän rintavampaan jalkaan. Neuloin tänä vuonna useammat tällaiset sukat, mutta joulun kiireessä unohdin ottaa niistä kunnon kuvat. Siispä saatte ihastella kuvaa, jossa yhdet näistä sukista ovat kuivumassa pyykkinarulla. Otin tämän kuvan neulekaverilleni ihan kuulumis mielessä, mutta päätyi nyt näin julkaisuksikin.

KIrjoitan tähän ohjeen ylös, jos joku muukin haluaa ilahduttaa ystävää. Ohje on kirjoitettu niin, että osaat jo neuloa perussukan kevyellä ohjeistuksella. Lankana on Novitan 7 Veljestä lanka. Itse neulon 3,25 mm puikoilla, sillä käsialani on aika löysä. Langanmenekkiäkään en muista, mutta kaksi kerää näihin täytyy varata. Kyseiset sukat ovat kokoa 39-40.

Sukat rintavampaan jalkaan:
- Luo 64 s vartta varten eli 16 s / puikko.
- Neulo joustinneuletta 2 o 2 n yhteensä 35 krs.
- Tee kantapää 32 silmukalla. Kantapään korkeus 30 krs.
- Kantapään kavennuksissa 12 silmukkaa jätetään keskelle ja reunoilta kaventuvat 10 silmukkaa puoleltaan.
- Kiilakavennukset neulotaan joka 3. kerros (eli neulo 2 krs, kolmannella kerroksella kavennukset).  Toista kavennuksia, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 14 silmukka. Sen jälkeen tee kavennukset joka toinen kerros. Kun 1. ja 4. puikoilla on 11 silmukkaa, jatka suoraa neuletta.
- Neulo suoraa neuletta kantapään jälkeen 44 kerrosta (tai kunnes pituus on sopiva). Seuraavalla kerroksella kavenna 2 s ja tasaa silmukat 13 silmukkaa / puikko.
- Tee lyhyet kavennukset. Itse kavennan aina niin, että ensimmäisellä kerroksella 1. ja 2. silmukka oikein yhteen jokaisen puikon alussa. Seuraavalla kerroksella kavennuksen jälkeiset kaksi silmukkaa yhteen ja näin jatketaan, kunnes kavennetaan puikon viimeiset parit, jonka jälkeen siirrytään puikon alkuun. Kunnes jäljellä on 2 silmukkaa / puikko. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.

Jos ei muuta, niin ohje on itselleni muistissa seuraavia sukkia varten. Jospa sitten muistaisin punnita langanmenekin ja kuvata sukat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti