torstai 31. elokuuta 2017

Pääsiäissukasta kesäsukkaan

Päätin, etten anna sen haitata, vaikka esittelenkin tässä samassa postauksessa alkuvuodesta, pääsiäisenä ja kesällä valmiiksi neulottuja sukkia. Aika vaan kuluu niin nopeaan. Aloitetaan vanhimmasta nuorenpaan.

Ystäväni täytti pyöreitä vuosia ja täytyihän sitä nyt yhdet polvisukat neuloa. Lankana on Novitan 7 Veljestä. Ohjeena käytin tätä mallia, mutta tein langan valmiiksi raidoittuvasta langasta sekä valkoisesta ja kantapään perinteisesti. Kärkikavennuksetkin ovat leveällä nauhakavennuksella. Minusta näistä tuli aika pirtsakat sukat.Pääsiäisen alla osallistuin Taimitarhan pääsiäissukka KAL:n. Ohje löytyy täältä. Minä päädyin tekemään lasten sukan kokoa 30/32. Päätin käyttää sukkiin kasveilla värjäämiäni lankoja, jotka jo aikansa olivat odottaneet käyttökohdetta. Luonnonväreissä on se hyvä puoli, että ne sointuvat aina toisiinsa. Monilta olen kuullut, että Marja-aroniasta saatu väri ei pysy langassa, vaan haalistuu. Nämä langat on kahdeksan vuotta sitten värjätty ja edelleen väri on säilynyt. Yksissä lapasissa käytin lankaa aiemmin ja niitä on pesty vaikka kuinka monesti ja edelleen niissäkin väri on säilynyt. On tainnut olla reilupigmenttisiä marjoja meidän puskissa.Nämä sukat oli mukava neuloa. Sopivasti kuvioita ja minusta hauskoja yksityiskohtia.Kantapään tein ristiinvahvistettuna. Äitini käytti aina tätä kantapää mallia tekemissään sukissa.


Ostin kerran (kun halvalla sai) tällaista heleän persikan väristä sukkalankaa. No, ei ole ihan oma suosikkini ja mietin mitä voisin tästä neuloa. Vastaani tuli Niina Laitisen Tähkät. Näihin kesäisiin sukkiin sopii hyvin myös heleä lanka.


Minun käsialallani näistä sukista tuli mielestäni leveydeltään todella reilut. Jos teen toiset, niin voisin jättää muutaman silmukan pois tai neuloa pienemmillä puikoilla. Nämä neuloin 3,5 mm puikoilla.


Kuvio on kaunis. Pitkinäkin sukkina olisivat kivat. Niin oli kiire kuvaukseen, että höyrytyskin jäi :)


2 kommenttia:

  1. Tosi nättejä on kaikki! Iloiset raitasukat, söpöt pääsiäissukat ja kauniit pitsisukat. Ihania lahjoja!

    VastaaPoista