lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kakkatyyny


Hauskuutin ystäviäni ennen joulua. Kysyttäessä mitä olen tekemässä, vastasin rehellisesti kakkatyynyä. Erilaisia mielikuvia ihmisille tästä tulikin :) Päätin opetella uuden tekniikan. Corner to corner virkkauksen. Sillä saa virkattua hauskoja pintoja ruutuvirkkauksella. Perheen teinille päätin tehdä tyynyn, jolla voi osoittaa mielialansa helposti. Jos on kakka päivä, ei muuta kuin kakkapuoli esiin ja jos on riemua ilmassa, voi kääntää toisen puolen.


Tyynystä kyllä huomaa kumman puolen olen virkannut ensin. Kakkakuviosta tuli löysä :) Hymynaamaan tuli jo oikeanlaista kireyttä.


Lankana on Schachenmayrin Catania Grande. Ruskea lanka on perus Cataniaa kaksinkertaisena. Langat on Titityystä. Ohje näihin emojeihin on Repeat Crafter me blogista.


Hoksasin ottaa kuvan vasta siinä vaiheessa kun olin päättelemässä viimeistä langanpätkää junareissulla. Voin kertoa, että lankoja oli muutama enemmän! Työ on samanlainen työn molemmilta puolilta jos malttaa vain päätellä jokaisen langan kauniisti.


Koska käsialani tyynyssä oli jokseenkin löysä, ompelin tyynyyn sisäpussin, jonka täytin vanulla. Jälkiviisaana olisi virkannut reunaan valkoisella yhden tai kaksi kerrosta lisää, sillä kuvio olisi tullut paremmin esille. Tässä tekniikassa olisi vain pitänyt aloittaa kokonaan alusta jos olisi mielinyt lisää valkoista tyynyyn.


Tyynyä tehdessäni otin vaihekuvat virkkaustekniikasta ajatuksenani kirjoittaa blogiin ohje tekniikasta. Nyt aikaa on kuitenkin kulunut niin kauan tuosta virkkuusta, että pitäisi itsellenikin palauttaa tekniikka mieleeni. Ehkä sitten jonain päivänä.


Mukava tekniikka. Repeat Crafter Me sivulla on niin ihania malleja, että lienee pakko palata lajin pariin :)


5 kommenttia:

  1. No enpä ole tuollaisesta tekniikasta ennen kuullutkaan. Hauska tyyny! Mukavaa sateista lauantaita sinne!

    VastaaPoista
  2. En ole minäkään kuulllut tuosta aiemmin :-). Mutta hauska idea tuo kaksipuolinen tyyny!

    VastaaPoista