sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Tuplalapaset / Double Mittens

Olen aina halunnut neuloa tuplalapaset, mutta ajatellut sen olevan jotenkin erityisen hankalaa. Näin Pinterestissä näiden Luffe lapasten kuvan ja se oli menoa. Ohje on maksullinen ja löytyy Ravelrysta.


Nämä lapaset oli todella helpot neuloa. Ihana malli. Lankana on Dropsin Merino Extra, puikot 3,5 mm. Ensin neulotaan ja päätellään päälilapanen. Sitten poimitaan lapasen alareunasta silmukat ja neulotaan toinen lapanen peilikuvaksi.


Tuplalapasista tuli ihanan paksut ja pehmoiset. Mutta.... Yritin Dropsin sivuilta löytynyttä tekniikkaa, jotta langanvaihtokohtaa ei huomaisi. No, ei toiminut tällaisessa kahden rivi raitaneuleessa. Vaihtokohtaan jäi mielestäni turhan iso silmukka. Mutta olen päättänyt pitää sitä koristeraitana :)Täytyy kokeilla tuota tekniikkaa työssä, jossa on useampi raitakerros. Nämä lapaset ovat kokoa 5-7 vuotta, mutta paksummasta langasta johtuen ovat sopivat 13-vuotiaalle. Jospa onnistuisin jossain vaiheessa tekemään ne 5-vuotiaan lapsetkin :) Yhteen lapaseen kului 16 g sinililaa lankaa ja 32 g pinkkiä.


Luonnonvalo vähenee, syksy saapuu ja se näkyy myös kuvissani. Mutta syksyn tullen tarvitaan lapasia <3

I have always wanted to teach myself how to knit double mittens. Then I wanted to try, as I saw the Luffe pattern at Ravelry. It's not free, but worth buying. This was a super easy pattern. I used Drops Merino Extra Fine yarn with 3,5 mm needles. I tried a new technique so that the stripes would be even, but it didn't work for these narrow stripes. But I decided that this was a decorative line :)

3 kommenttia: