tiistai 23. elokuuta 2016

Lasisen tee termoskannun lämmitin / Cozy For A Tea Thermos

Sain lahjaksi kauan himoitsemani lasisen tee termoksen. Vaikka tee säilyy siinä kuumana hyvin, ajattelin talvea varten tehdä siihen pienen lisälämmittimen. Aloitetaan termoksesta. Tai en tiedä mikä tämän virallinen nimi on. Joka tapauksessa tässä on kätevä ottaa tee mukaan töihin ja vapaa-aikaan.


Lämmittimen tein ihan vain virkkaamalla ensin ketjusilmukoista sopivan kokoisen ympyrän ja jatkoin sitten kiinteillä silmukoilla spiraalina ylöspäin kunnes mitta oli sopiva. Lankana on Riihivillan ihana 100 % suomenlampaan villa.


Ja tietystä syystä lämmitin on vain tuohon asti. Eli ylös laitetaan siivilään tee ja alas vesi. Sitten käännetään pullo ylösalaisin ja annetaan hautua.


Kun pullo käännetään, on tee valmis juotavaksi.


Ja pysyy nyt lämpimänä <3


Blogia en ole päivitellyt vaikka paljon on tullut tehtyä. Olen ommellut tilauksesta verhoja ja Isokyrön keskiaikamarkkinoille myytäviä tuotteita. En muistanut ottaa kuvia kaikista valmiina, mutta muutaman kuvan olin kesken töiden ottanut. Ompelin neulepuikoille puikkopidikkeitä.


Sekä huulirasva avaimenperiä. Tässä huulirasvan osaa näyttelee ompeluliitu.


Nyt kun suurimmat tilaustyöt on hoidettu, ehtii toivottavasti blogiinkin laittaa valmiita tuotoksia. Yksi tilaustyö vielä kesken, sitten ehtii taas käydä joululahjojen kimppuun :)

I got as a gift glass tea thermos that I had dreamed of for a long time. As winters are cold here in Finland I decided to crochet a wool cozy for my new tea thermos. It's simple to crochet, but so nice to use. I have done a lot of sewing lately. Some curtains for an order and some needle holders and lipstick holders to be sold at the middle ages market. One more sewing order to sew, then it is time to start sewing Christmas presents :)

1 kommentti:

  1. Varmasti kätsy tuo teetermari! Ja tyylikäs takki sillä nyt :-). Mun pitäisi myös tehdä noita puikkopidikkeitä, en ymmärrä miten niitä ei ole koskaan tarpeeksi... Kivan näköisiä noi sun, kun niitä on niin erilaisia!

    VastaaPoista