keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Lounaskasseja / Poochie Bag

Ystävälläni oli syntymäpäivä. Kerran kuulin hänen puhuvan, että hän tarvitsisi uuden kassin, jolla kuljettaa ruuat töihin. Ajatus jäi kytemään ja syntymäpäivän tienoilla lähdin etsimään sopivaa ohjetta. Ja löytyihän sellainen. Toki pitkään mietin maksaisinko näin yksinkertaisesta ohjeesta, mutta toisaalta mietin, että jos joku on miettinyt asiat valmiiksi minulle ja kaavoittanut kassin, niin eiköhän siitä voi maksaakin. 


Ohje löytyy siis Happy Zombie blogista Poochie Bag nimellä. Hauskinta tässä kassissa on mielestäni tuo etutasku, johon voi käyttää tehostekangasta. Lisäksi sinne voi pakata jotain tarpeellista. Tasku löytyy molemmilta puolilta. Tämä englanninlaku kangas on ostettu aiemmin Keskiseltä. Musta kangas on Eurokankaan likaa hylkiväksi käsiteltyä kangasta, jonka nimi on päätynyt unholaan.Hihnat ovat suht pitkät joten kassin voi heittää vaikka olalle. Hihnat leikataan kankaasta ja ommellaan nelinkertaisena, joten tässä voi kankaallakin leikitellä. Nyt tyydyin tylsään mustaan.


Vuoriksi lisää englanninlakuja. Ja varmaan arvaattekin, että laukun sisältönä oli pussi englaninlakuja :)


No, ohjeesta innostuneena päätin ommella itsellenikin eväslaukun. En tiennyt sellaista tarvitsevani, mutta käytäntö on osoittanut, että todellakin tarvitsin tällaisen.Valitsin kankaaksi Marimekon "Kanteleen kutsu" markiisia. Koska kankaassa itsessään oli kauniit graafiset kuviot, en tehnyt ollenkaan taskua tähän malliin.


Ehkä kassi olisi saanut olla hiukan isompi, sillä jotkin lounasastioistani ovat yllättävän suuria. Mutta näillä mennään. Vuorena on isännälle ompelemani pilkkihaalarin ylijäänyttä vuorikangasta.


Isäntä kun näki nämä kassit hän kertoi oitis tarvitsevansa samanlaisen golf palloilleen (lajista tietämättömänä ihmettelin asiaa, mutta jos jotain pyytää, niin sitä saa). Jotteivat pallot leviäisi, päätin varustaa kassin vetoketjulla. Onneksi sain taas apua Kansalaisopiston ompeluneuvonnasta ja päädyin kokeilemaan minulle uutta tekniikkaa vetoketjun kiinnityksessä. Kankaat ovat tässä kovin arkiset. Pääkangas samaa Eurokankaan likaa hylkivää kangasta, taskukangas äitini vanhoista farkuista ja hihnat minun vanhoista farkuista. Kierrätys kunniaan :)


Vuorena samaa pilkkihaalarin vuorta kuin minunkin kassissani. Hihnat olisivat tässä toki voineet varmasti olla lyhyemmät, mutta en lähtenyt nyt niitä muuttelemaan.


Ja hyvillä neuvoilla vetoketjusta tuli näin kaunis.


Ehkä tämä kaava oli nyt hintansa väärti kun sillä kolme kassia ompelin. Kuka tietää tuleeko näitä lisää. Kaavassa ei tosin ollut tuota vetoketjumallia, mutta se oli helppo siihen lisätä.

My friend once mentioned that her old lunch bag was at the end of it's road. I decided to sew a new one for her birthday. I bought the pattern from Happy Zombie. I think it was worth buying! At least someone had tought all the details for me. My job was just the sewing. The first bag I sewed was that English Liquerice one. Then I wanted one for myself and that is the Marimekko's fabric one. After that my husband also told me he wanted one for his golf balls. Alright then :) The last one I also added a zipper, so that the golf balls wouldn't roll around in the car on the drive to the range. This was a nice and easy pattern.

10 kommenttia:

 1. Upeita kasseja kaikki. Minullekin kelpaisi kyllä tuollainen eväskassi.

  VastaaPoista
 2. Upeita kasseja kaikki. Minullekin kelpaisi kyllä tuollainen eväskassi.

  VastaaPoista
 3. Toimivan näköisiä kasseja! Lakukangas on hauska :)

  VastaaPoista
 4. Syötävän hyvännäköinen enkkulakukassi! Osaispa ommella :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ompeluneuvonta tai kansalaisopiston kurssi on hyvä paikka aloittaa ompeluharrastus :)

   Poista
 5. Nää on kyllä hienoja! Ja tosi siististi on tuo vetoketju ommeltu!

  VastaaPoista
 6. Upeita ja kauniin mallisia kasseja olet ommellut:)

  VastaaPoista