sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Puikkopidikkeet huovasta / Needle Holders Out Of Felt

Blogissa on kovin hiljaista kun ei voi näin joulun alla kaikkea paljastaa. Mutta nyt seuraa todella pikainen joululahjavinkki neuloville ystäville. Aiemmin olen kirjoittanut ohjeen puikkopidikkeiden tekemiseen kankaasta. Paljon nopeampi versio on tehdä pidike huovasta. Kas näin. Leikkaa huovasta 4,5 cm leveä ja 4 cm korkea pala. Kiinnitä haluamasi kuva huopaan ja tikkaa se kiinni.


Leikkaa puikkoja aavistuksen pidempi kuminauha. Itse lisään 0,5 cm - 1 cm, riippuen kuminauhan jäykkyydestä. Sitten vain kiinnitetään huopapalat kuminauhaan. Kannattaa aina varmistaa, että kuminauha todella kiinnittyy huopaan.


Ta daa. Valmista tuli.Kapealla siksakilla saa kauniimman jäljen kuvioihin. Mutta todella pikasurautuksen tekijä ei aplikoi kuvaa lainkaan.


Ja taas minulta lähti lapasesta tämä homma. Näitä kun on niin kiva ja nopea ommella :)


Long time no see. I can't update all my work in the blog before Christmas, but here is something of course. Here is a really quick tip to make as a gift for your knitting friends. First cut a piece of felt sized 4,5 cm x 4 cm. Appliqué a picture onto it (optional). Cut the elastic. I use 0,5-1 cm longer than the needles. The length depends on how stretchy your elastic is. Then attach the felt pieces to the elastic by sewing. Make sure that the elastic is well attached. Voila, you are done. I love to make these so I did a few more :)

5 kommenttia:

  1. Ihania! tässä kohtaa täytyis kyllä nyt voittaa ompelukonekammo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Hommiin vain. Huopa on kiitollinen ommeltava.

      Poista
  2. Noi on kyllä niin suloisia :-). Itse en pärjäisi enää ollenkaan ilman puikkopidikkeitä, ovat niin käteviä, kun roudaa kutimia mukanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä. Ja sitten kun on niin monta työtä kesken, niin täytyy olla erittäin monta puikkopidikettä ;)

      Poista