tiistai 16. heinäkuuta 2013

Säilytyspussi vanhoista kasseista / Storage Bag From Old Bags

Kiireiset viikot ennen lomaa ovat vieneet aikaa kaikilta käsitöiltä. Tänään on toinen lomapäivä ja jo sain hymy huulilla tarttua taas ompelukoneeseen.

Minulla oli ongelma. Taittopatja oli remontin ja uudelleenkalustuksen jälkeen tarpeeton istuimena, mutta edelleen tarpeen vieraspatjana. Koska säilytyspaikaksi tulevaisuudessa tulisi ulkovarasto, jossa pieniltä hiirulaisiltakaan ei aina voi välttyä, tarvitsisi patja hiirenpitävän suojuksen.

Patja on niin iso, ettei se mahdu jätesäkkiin, eikä se ole kovin kestäväkään. Mietin, että ompelisin patjalle suojuksen. Kaappiin oli kertynyt Pirkan kestokasseja, joista se idea sitten lähti :)
Leikkasin pusseista irti kahvat ja reunakantit. Kasseja tarvittiin viisi kappaletta. Onneksi sain ystävältäni kaksi kassia kokoelmaani täydentämään.

Ja tältä se sitten näyttää valmiina:Tällä kertaa saumat sain ommella niin vinoon kuin olivat mennäkseen. Oli muuten aika vapauttavaa :)


Eivätkä kahvatkaa osuneet keskelle kassia. Syynä oli ihan se, etten jaksanut hakea yläkerrasta mittanauhaa. Kassin koon vuoksi ompeluhuone kävi liian ahtaaksi ja kannoin matkakoneeni alakertaan.


Saa nähdä kuinka kahvat kestävät käytössä. Ne tahtoivat purkaantua todella helposti irti leikkaamisen jälkeen. Yritin ensin ommella siksakkia kahvan päihin, mutta totesin sen toivottomaksi. Päiden polttaminen osoittautui parhaaksi ja kestävimmäksi ratkaisuksi.Ja täällä se patja köllöttääpi. Hyvät on oltavat :) Ja vetoketjua lukuunottamatta täysin kierrätysmateriaaleista tehty.

I had a mattress that didn't fit into our house anymore and had to be taken to storage. I didn't find any ready-made bags, so I decided to make it myself. I found these Pirkka bags perfect for this purpose and I think the pattern is nice. I needed five bags. I cut the edges and handles off and sewed them together. The handles were made of easily fraying material and I had to burn the edges. Now my mattress has a totally recycled cover :)

3 kommenttia:

  1. Mahtava idea hyötykäyttää noita kasseja!
    Ainakaan minun käytössä nuo eivät loputtomiin kestä. Täytynee alkaa säästää noita ja ehkä lopulta saan ommeltua niistä rikkonaisista "ikea-kasseja". :)

    VastaaPoista
  2. Vautsi! Hyvä idea ja hieno lopputulos!

    VastaaPoista