perjantai 29. maaliskuuta 2013

Ristikkäiset silmukat huivi / Scarf Made With Crossed Stiches

Nautin uusien tekniikoiden oppimisesta. Niinpä osallistuin kurssille, jossa opeteltiin tällainen tekniikka, jossa pidennetyt silmukat neulotaan ristiin. Virallista nimeä en tekniikalle tiedä, mutta jos joku tietää, niin olisi mukava kuulla.

Ensimmäisenä työnä huivi. Lankana Dropsin Nepal. Puikot 4,5 mm. Silmukoita 30 kappaletta. 

Tässä ensimmäisessä kuvassa (pahoitteluni ylivalottuneesta kuvasta) työ on "lepotilassa".


Ja sitten venytettynä, jolloin kuvio tulee, ehkä hieman paremmin esille. Neulos on hyvin joustavaa.


Pituutta valmiilla huivilla on 76 cm. Tässä kuvassa värikin on kohdallaan. Kun yrittää vauhdilla kuvata pimeässä, niin salama helposti ylivalottaa kuvan. Kurssilla saimme opastusta joustavan päättelyn tekemiseen. Kokeilin sitä huivin toiseen päähän ja se osoittautui todella toimivaksi tekniikaksi, jota käytän varmasti jatkossakin.


Pieni ystäväni kertoi, että renkaaksi yhdistetyt huivit ovat nyt in, joten pitihän se näin tehdä. Huivin käyttöä piti alkuunsa rajoittaa, sillä se olisi halunnut ihan väkisin kaulalle myös yöksi :)


Huonot kuvani eivät tee oikeutta kauniille pinnalle. Tämä on kuitenkin ehdottomasti tekniikka, joka eksyy puikoilleni uudestaankin.

I went to this course to try a new technique. I do not know it's official name but it's called crossed stiches. It was really fun to make. Yarn is Drops Nepal. Needle size 4,5 mm.  I'm sorry my lousy pictures don't show how beautiful the texture is in real life. This is the technique I absolutely will do again!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Tuosta voisi tehdä vähän leveämpänä L:lle kaulurituubin (joka on siis ihan yksin kerroin) :-). Täytyypä pitää mielessä, tulen sitten sun oppiin, jos tulee joskus tarvetta!

    VastaaPoista
  2. Ja siis kauniin näköinen pinta, piti sanomani.

    VastaaPoista