keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Huovutetut lapaset / Felted mittens

Näin lankakauppa Poppelissa ihanat huovutetut lapaset ja pitihän niitä kokeilla itsekin. Lankana oli minulle uusi tuttavuus Dropsin Big Delight. Lanka on 100 % villaa. Lanka kutistuu todella paljon, mutta on ainakin lämmin. Lapaset on neulottu 6,5 mm puikoilla. Tässä ensin huovuttamaton versio:


Lanka oli mukava neuloa ja lapaset valmistuivat joutuisasti. Lapasen sisään muovipussi ja pesukoneeseen 40 C muun pyykin joukkoon. Ja valmista tuli....


Nämä lapaset päätyvät pukin konttiin :)

In our local yarn store Poppeli had an examples of these nice mittens. I decided to try the pattern. Yarn is "Drops Big Delight" and it is 100 % wool. I knitted them with 6.5 mm sized needles. At first the mittens were huge but after I washed them in 40 degrees Celsius they felted and shrunk to the proper size. These are a Christmas gift for my little friend :)

2 kommenttia:

  1. Kauniin väriset! Ja raidatkin ihan kohdallaan - minä olen niin suurpiirteinen noiden raitojen kohdistamisen kanssa, että yleensä en edes viitsi yrittää... Onnellinen lapasten saaja ei enää koskaan palele talvipakkasillakaan sormista:) Nuo ovat todella lämpöiset.

    VastaaPoista
  2. Nyt täytyy kyllä myöntää, että tämä oli ihan sattumaa. Aloitin seuraavan lapasen siitä kohdasta mihin edellinen päättyi. Sattumalta värit menivät samoihin kohtiin :)

    VastaaPoista