keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Neulottu pupu


Seuraava ohje on kerrassaan nerokas. Pari vuotta sitten löysin ohjeen netistä ja talletin sen, ajatellen joskus tekeväni. Ohje oli kuitenkin unohtunut To do-listalle, kunnes neuleillassa tästä tuli puhe. Ja pitihän se vihdoin ja viimein kokeilla. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Olen nähnyt myös muissa blogeissa ja Ravelryssä.

Novitan Nalle langasta neuloin neliön, tällä kertaa kokoa 13 cm x 13 cm. Neliöön laitetaan kiristyslanka kolmion muotoon.


Kiristetään lankaa aavistuksen verran, jolloin pää ja korvat alkavat hahmottua. Sisään laitetaan vanua ja kiristetään langan avulla kiinni.


Selkäsauma ommellaan kiinni.


Tässä kohtaa sovelsin hieman. Sisään laitoin vanua. Ompelin pohjan ympärille kiristyslangan ja kiristin pohjaosan kiinni. Pienimmällä Cloverin tupsukoneella eli Pom-pom makerilla tein tupsuhännän, jonka kiinnitin paikoilleen.


Ja vielä helmet silmiksi ja melkoinen söpöläinen valmistui :)


Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje!

7 kommenttia:

 1. Ihana pupu -tosi kätevästi tehty:) Ja tuollainen tupsukone olisi kyllä hyvä, en tykkää yhtää tehdä pahvipyörylän avulla tupsuja...

  VastaaPoista
 2. Kaunis pupu ja miten helppo tehdä. Pitääpä kokeilla... kiitos vinkista!

  VastaaPoista
 3. Kiva pupu. Tätä kyllä pitää kokeilla. :)

  VastaaPoista
 4. KIITOS! Pupu oli kiva tehdä. Laitoin linkin oman blogini pupujutusta tänne.

  VastaaPoista
 5. Oli todella kiva tehdä tätä pupua, ja kädentaidot kehittyvät. Tämä on todella hyvä ohje ja lapsetkin voivat kokeilla pupun tekemistä. Annoin pupun lapsilleni leluksi. Kysyin haluisko he tehdä saman laisen itse? Heistäkin pupua oli todella kiva tehdä ja nyt meidän kotona on kolme pupua äitipupu ja kaksi lapsi pupua. Meillä on täällä nyt pupuperhe.

  VastaaPoista
 6. Kokeilin ja ihana tyyli kiitos ohjeesta

  VastaaPoista