sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Muovipussien sulatusta ja Bind it all vihkonen

Tänään kävin kurssilla sulattamassa muovipusseja. Tämän avulla voi muovipusseista tehdä ikäänkuin kankaita, joita voi sitten ommella haluamaansa tarkoitukseen. Tekniikka vaikuttaa helpolta, mutta materiaalien vaihteleva laatu tuo tekniikkaan omaan vivahteensa. Koska olen tällainen selkeiden linjojen ystävä, ovat tekeleenikin tällaisia yksi kuva siellä täällä linjaa. Marimekon kassi oli testaamistani ehdottomasti paras tähän tekniikkaan. Sulatettu kassi on tässä jo leikattu tulevaa käyttötarkoitusta varten, eli pussukaksi.


Disneylandin kasseista löytyi näin iloisia veikkosia seikkailemaan muovin pinnalle:


Salmiakkipussi löytyi käsilaukustani tyhjänä (kuinka ollakkaan) ja päätin kokeilla sulatusta. Alla on yksi muovipussi ja päällä ohut läpikuultava pussi. Työssä kävi hyvin tyypillinen virhe, eli alla ja päällä olleet muovit kutistuivat, mutta välissä ollut salmiakkipussi ei. Mutta tästäkin voi salmiakkipussin leikata irti ja esim. tikata johonkin työhön.


Ja sitten vielä irtileikkaamiani pyörylöitä. Näistä voi vaikka tehdä rintamerkkejä tai mitä sitten mieleen juolahtaakaan :D


Ystävien kanssa yhdessä askartelimme myös kirjasia. Itse tein tällaisen hiiri-kirjasen. Paperi oli jo valmiiksi näin kaunis, joten tämän vain liimasin yhtenäisenä paikoilleen.


Sisäosaltaa vihko näyttääpi tältä:


Kiirettä pitää joulupukin pajassa....

1 kommentti:

  1. Enpä ole ennen kuullutkaan muovipussien sulatuksesta:) Mutta melenkiintoiselta näyttää. Noistahan voi tehdä mitä vaan.

    VastaaPoista