sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Perusvillasukat / Basic Socks

Joulupukin konttiin tuli oiva tilaisuus neuloa muutamia perusvillasukkia. Siispä tuumasta toimeen. Sukat tulee saamaan perheen vanhemmat ja pienin tulokas. Pojalle tietysti samanlaiset sukat kuin isälleenkin.


Pojan ja miehen sukissa on lankana tuttu Novitan 7 veljestä. Vaikka lanka on tuttuakin tutumpi, niin teen aina turhan lyhyet varret. Lankaa jää turhaan yli. Tosin nyt siitä langasta tuli pikkuruiset sukat. Sukat on tehty lankavyötteen ohjeella. Naisten sukissa olikin minulle ihan uusi tuttavuus Regian Stripemania Color. Lankaan voit tutustua tarkemmin täältä.


Värit ovat kerrassaan mahtavat. Tein sukat tämän ohjeen mukaan. Ja taas kerran liian lyhyet varret suhteessa lankaan. Ehkä se olisi nyt opeteltava kunnolla varpaista varteen tekniikka, niin säästyttäisiin näiltä hukkalangoilta ja liian lyhyiltä varsilta. Lanka oli muuten ihanaa, mutta minua häiritsi koko ajan langan tietty keinokuidun tuntu. Tuntui melko muoviselta. Mutta värit puhuvat kyllä puolestaan.


I made these basic socks as Christmas presents for one family. Bigger ones for mum and dad and the tiny ones for the baby. Baby boy's socks are made of the same yarn as dad's. Dad's and boy's socks are made of Novita's 7 Veljestä yarn. Mum's socks are made of Regia Sripemania Color yarn that I bought from Titityy yarn store.

1 kommentti:

  1. Perussukkia aina tarvitaan! Ja suosittelen kyllä aloittamista varpaista - saa just niin pitkät varret, kun lanka antaa myöten. Meinaan itse opetella seuraavan kerran taas uudenlaisen kantapään, niin ei tarvitse miettiä, paljonko jälkeenpäin tehtävään tarvii varata lankaa. Vaikka aika nappiin se on nytkin mennyt ja voihan sen tarvittaessa tehdä toisella langalla. Niin ja on kyllä hyvät värit tuossa Regiassa!

    VastaaPoista