maanantai 13. toukokuuta 2013

Ommeltu kori / Divided Basket

Äitienpäivälahjaksi tein tänä vuonna koreja. Löysin aivan ihanan ohjeen Noodleheadin sivuilta. Pidän näistä ohjeista, sillä ne ovat hyvin kuvitettuja ja selkeitä. Suosittelen lämpimästi.

Kankaana Marimekon canvas. Nimeä en kankaalle tiedä. Canvas koreihin laitoin vain ohuen liimakankaan ja se toimi hyvin, sillä kangas itsessään on niin paksu.


Tilanjakaja on ihan hauska yksityiskohta ja yllättävän helppo ommella kiinni.


Toinen kori myös Marimekon canvas kankaasta. Luulisin sen olevan Pirput Parput-kangasta.
Kolmas kori ei ole äitienpäivälahja, mutta lahja kuitenkin. Tässä kangas on tavallista puuvillaa. Kangas on Maija Louekarin Räsymatto. Tähän käytin paksua puuvillakangasta muistuttavaa tukikangasta ja se oli hyvä ratkaisu. Korista tuli näin tarpeeksi tukeva. Voisi toki miettiä myös vanun käyttämistä, mutta hyvä myös näin.


Tämä on väritykseltään oma suosikkini. Mutta toki kangas aina lahjan saajan mukaan :)


Mukava ompeluprojekti, saanee jatkoa.


Koreihin piti toki laittaa täytettä ja mitäs muutakaan kuin lankaa :)As a Mother's Day gift I made these baskets. Pattern is from Noodlehead's blog and you can find the pattern from here. I like her patterns because those are well illustrated and easy to follow.

The first two baskets are made of canvas and the last one with just regular cotton. For the first one, I used thin interfacing and for the last basket I used thicker interfacing. Either way worked fine. If you give these baskets as a gift, you could fill those with nice things, that you know the receiver will like :)

7 kommenttia:

 1. Aivan ihania koreja! Hauska idea, jota voisi joskus itsekin kokeilla. Olen blogistasi löytänyt paljon tällaisia pieniä ihania ompelutöitä, että alkaa itselläkin ompeluinnostus vähitellen heräämään. Ja se on tässä tilanteessa pelkästään positiivinen asia :)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Marie! Minulle mieluisia ovat juuri pienet ompelutyöt, kun aika ei tahdo riittää niihin isompiin. Mukava jos voin tuoda ideoita ja innostusta :)

  VastaaPoista
 3. Ovat kyllä tosi kauniita, kaikki kolme!

  VastaaPoista
 4. Onpa kivoja juttuja sulla blogissa.. palailen paremmalla ajalla tarkastelemaan tarkemmin! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi :)

  VastaaPoista
 6. oh wow! they're beautiful!!! Love those fabrics. :)

  VastaaPoista
 7. Oh, Thank You!! I had a excellent pattern :)

  VastaaPoista