sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Neulefestarit / Summer Knit Festival

Kerrankin voin sanoa olleeni festareilla ja erittäin mieluisilla sellaisilla! Jyväskyläläinen lankakauppa Titityy järjesti kolmipäiväiset festarit Jyväskylässä 15.-17.7. Festarit olivat ensimmäiset laatuaan Suomessa. Päätimme ystävän kanssa lähteä festareille lauantaina ja osallistua myös illan pääjuhlaan. Mutta ensin Toivolan pihalle. Alpakoita saimme ihastella pihalla.


Kojuista en huomannut ottaa kuvaa. Ainut miinuspuoli koko festareissa meni kyllä kahvila Muiston puolelle. Jonot olivat pitkät ja saimme odottaa pitkään pöydässä tarjoilua. Toki siinä ehti neuloa, mutta aika oli poissa shoppailulta (mikä tietysti sekään ei lopulta ollut huono asia, ainakin kukkaro kiittää). Mukavinta oli kuitenkin tavata pöydässä hengenheimolainen joka antoi hyvän vinkin seuraavasta tulevasta projektista (lisätty to-do listalle).


Juhlapaikalle Säynätsalon Juurikkasaareen matkasimme omalla autolla. Paikan päällä ruokailimme ja tietysi neuloimme :)


Ihailimme tietysti laiturilla myös näitä kauniita maisemia. 


Minä oli varustautunut juhlaan kahdella ufoutuneella työllä, jotka edistyivät illan aikana kumpainenkin mukavasti. Tässä huivi Noro lagasta.


Stephen West esitteli meille kerrassaan mainion neulonta aiheisen musiikkivideon. Ja vain meille ensikatselussa. Videoon tulee myöhemmin linkki Westknitsin sivuille. Kannattaa ehdottomasti katsoa :)


Illan aikana Jonna haastatteli neuleguruja ja saimme tietää hauskoja yksityiskohtia heidän urastaan. Oli myös mukava nähdä heidän töitään livenä ja päästä niitä hypistelemään.


Loppuillasta kuulimme Vonkaleiden taidokasta esiintymistä kanteleen säestyksellä. Handun Ilulla on lankojen lisäksi siis muitakin suurenmoisia taitoja.


Saimme myös tyylinäytteen Karjalaisesta kyykkykävelystä, joka hoitui tietysti neuloen :)


Illan hämärtyessä tuli kotiinlähdön aika. Maisema oli ihastuttava.


Aino P. myös ikuisti itse bloggarin työssään. Monta kassia mukana täynnä lankaa :)


Mitä sitten tuli hankittua? Yritin olla varsin maltillinen ja mukaani lähti vain Puffalan Sukka-Puffaa kimalteella ja Rintalan tilan luomuvillaa. Jos lompakko olisi antanut myöten niin olisinhan voinut ostaa vaikka mitä....Saimme myös iltajuhlan ovelta pienet lankamaistiaiset. Minun pussissani oli Aurinkokehrää, Mini-MeNy:tä ja Luonnotarta. Sekä aina tarpeellinen puikkomitta.


Toivottavasti tapahtuma järjestetään ensi vuonna uudelleen! Ehdottomasti osallistun!

This year, for the first time in Finland, there was a Summer Knit Festival. I went there with my friend Aino P. There were many great designers like Ysolda Teague, Tuulia Salmela, Jonna Hietala, Stephen West, Rachel Coopey and Veera Välimäki. And the night event was held in such a beautiful place. Definitely worth going. I hope they will have it next year too!

11 kommenttia:

 1. Mistä sä sait tietää mitä nuo minivyyhdit ovat joissa oli pelkkä numero? Mulle ihan mysteeri :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravelrysta: http://www.ravelry.com/discuss/jyvaskyla-summer-knit-festival/3465382/1-25

   Poista
 2. Voi että mua harmittaa, kun en paikalle päässyt. Kipeääkin kipeämpi ruusu jalassani pakottaa pysymään kotioloissa. Toivottavasti festarit järjestetään myös ensi vuonna. Sitten aion olla paikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että järjestetään myös ensi vuonna!

   Poista
 3. Kiitos seurasta, oli kyllä mukavaa! Ensi vuonna mennään kyllä viettämään sinne kokonainen päivä, eikös? :-D

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja kuvat kertovat paljon. Jaksaako sitä ensi vuonna ja kestääkö kukkaro?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen ensi vuonnakin mukana, mutta kukkaron kestävyydestä en mene takuuseen :)

   Poista
 5. Norsis, ravelryn tapahtumatiedoissa on keskustelu goodie bag, jossa ne on kerrottu.

  VastaaPoista
 6. Varsin maltilliset ostokset, miulla budjetti kaatui ryskyen sunnuntaina :D Oli kyllä mahtavat festarit, ja tuo iltajuhla kruunasi päivän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Toisaalta budjetti voi vähän joustaa hyvän asian vuoksi :)

   Poista