perjantai 6. marraskuuta 2015

Patakintaat / Oven Mittens

Olin onnellinen kun Äitini vinkkasi Isän tarvitsevan uudet patakintaat. Pääsisin ompelemaan jotain Isällekin! Toiveena oli malli, jossa peukalo on sivulla erikseen. Tuumasta toimeen.


Malliksi valitsin Skip to my Lou blogin patakintaat. Malli oli helppo ja kaavakin valmiina. Kankaaksi malitsin Marimekon Muija kankaan. Vanulevyä oli jäänyt edellisen postauksen tilkkupeitosta eli käytännössä Ikean täkistä. Mutta viralliseksi vanuksi valitsin Poppanavakan neulahuopaa, jota on erityisesti suositeltu patakintaisiin. Vuoreksi valikoitui pitkään marinoitunut tilkkupuuvilla suoraan 90-luvulta :)


En yleensä pidä tikkausten ompelusta, mutta tätä oli pienen kokonsa vuoksi mukava työstää. Olisi tietysti ollut viisasta lukea ohje etukäteen läpi, sillä siinä mainittiin, että kangaspala oli aavistuksen kapea tikkauksen jälkeen kaavalle. No, niinhän se oli. Suosittelen siis lisäämään leveyteen muutaman sentin.


Lisäsin ohjeesta poiketen kintaisiin myös ripustuslenkin. Kun tiedän niiden aina roikkuvan keittiön naulassa.


Malli on ihan mukava kädessä. Ja toteutus on helppo. Tummansininen kangas ei ole vain kovin armollinen vanunukalle, jota oli joka paikassa...


Toisella puolella on tasainen tikkaus ja toisella puolella vähän epätasaisempi.


Vaikka kuvassa kintaat näyttää erikokoisille, niin täsmälleen samanlaiset ne kyllä ovat. Voi tätä kuvauksen vaikeutta.

My mum told that my father would need oven mittens a Father's Day present. Here in Finland we celebrate Father's Day (Isänpäivä in Finnish) on the second Sunday of November. I chose "Skip to my Lou's" pattern. It was really easy to make, but next time I will read the pattern before I start my project and add few centimeters to the width of the fabric because it was a bit too narrow in the pattern. I used Marimekko's Muija fabric and I also added a hanging loop because my parents always hang the mittens in the kitchen. I hope my Father likes these.

4 kommenttia:

  1. Hyvä lahjaidea ja kivat kankaat. Itse tehdyt lahjat on parhaita!

    VastaaPoista
  2. Näistä tuli tosi kauniit! Ihana tuo sininen kangas ja käy hyvin tuon limen kanssa. Ovatpa tyylikkäät ja kiva, käytännöllinen lahja!

    VastaaPoista