torstai 25. kesäkuuta 2015

Ommellut varvastossut / DIY Flip-Flops

Minulla on suosikki blogisti, jonka ohjeita olen käyttänyt paljon. Ohjeet ovat selkeitä ja hyvin kuvitettuja. Anna Graham blogista Noodlehead on julkaissut nyt myös kirjan Handmade Style, joka ilokseni löytyi myös Adlibriksesta. Minun oli tartuttava heti tuumasta toimeen, samana päivänä kun kirja postilaatikostani tipahti ja ommeltava nämä ihanat varvastossut. Eiväthän nämä käytännöllisyyden huipentumat ole, mutta juuri sellaiset, jotka vain on kerran elämässä kokeiltava ommella :)


Sain vielä houkuteltua ystävän mukaan talkoisiin ja niinhän ne valmistuivat, yhdessä illassa. Päälikangas on edellisen postauksen kierrätysfarkkua ja alaosa Marimekon kerniä. Välissä on neulahuopaa ja kovikekangas farkkukankaan takana. Koko komeus on sitten reunustettu vinokantilla.


Ohjeesta poiketen en tehnyt farkkukankaaseen napinläpeä, vaan ompelin vain edestakaisin ompeleella kantin kiinni. Toki sauma jää näkyviin pohjaan, mutta ajattelin, ettei sen nyt olisi niinväliä. Säästin aikaa ja hermoja :)


Kanttinauhan ompelu vaatii vielä harjoittelua, mutta älkää katsoko kuvaa liian tarkkaan :)


Koko tossuissa on kirjan pienin eli 5/6. Sopii pienelle ystävälleni koon 36-37 jalkaan. Näillä on hyvä tepastella jo vanhuuttaan tikkuiseksi käyneellä terassillamme. Laajempaa ulkokäyttöä eivät kyllä kestä. Mukavat olivat kuulemma jalassa ja käytössä ovat olleet.I have a favourite blog called Noodlehead. The blogger Anna Graham has published a book called "Handmade Style". I was so glad when I saw it was also sold in our online shop Adlibris. I like Graham's patterns because they are well designed and the patterns are easy to follow. The same day I got this book from the post, I had to test the flip-flops. I made one change, because I'm not a fan of button holes. I just sewed the bias tape straight to the bottom. It makes the seam visible at the bottom, but it is fine for me. These flip-flops are size 5/6. I used recycled jeans for the top and Marimekko's coated fabric for the bottom. My little friend liked these. These are really handy for our terrace, because the boards have become chipped as they are getting old.

1 kommentti:

  1. Nää näyttää kyllä hauskoilta! Ja tosi siististi oot kyllä saanut nuo vinokantit ommeltua! Täytyy muistaa tutustua tuohon bloggariin, vielä en ole ehtinyt...

    VastaaPoista