sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Nukenrattaiden uusi päälinen / New Cover for Doll Strollers

Huomasin juuri, että kohta kuukausi on mennyt viime kirjoituksesta. Tällä välin olen kyllä tehnyt paljonkin, mutta kaikki on vielä vaiheessa. Ompeluhuoneen siivous on ollut yksi kesän suurista projekteista, eikä se valitettavasti ole vieläkään valmis. Liikaa kangasta ja lankaa vai liian pieni huone? :)

Valitettavasti myös ykkösompelukoneenikin sanoi sopimuksensa irti. Onneksi on huolto olemassa. Ompelu kuitenkin jatkuu vanhemmalla koneella.

Työpaikalta löytyi vanhat nukenrattaat, joiden päälinen oli niin rikki, ettei kyydissä pysynyt nukke tai nalle. Runko oli kuitenkin hyvä ja jopa vankempi kuin nykyisissä kaupan rattaissa, joten rattaat ansaitsivat tulla uudelleen päälystetyiksi.Piirsin kaavat vanhasta päälisestä summittaisesti, joten uusi päälinen on vähän sinne päin. Tein kuitenkin istuinosan alas erillisen kappaleen, jotta se kovan käytön jatkuessa on joskus helppo vaihtaa. Istuinremmit jätin suosiolla tekemättä, sillä rattaista oli hävinnyt alkuperäinen kiinnitys systeemi, eikä varastoistani sellaista nyt löytynyt. Kankaana Finlaysonin Muumi canvas.


Tämä näky on ollut tuttu kesäkuukausina. Vaatteita on pitänyt muokata milloin mistäkin suunnasta. Tässä meneillään housujen lyhennys.


Ehkäpä pian on muutakin valmista näytettävää...

Long time no see. I have done a lot, but not finished them. And I have had a major job to clean my sewing room. Its still uncompleted, but I'm getting there. Too much yarn and fabric or it's too small of a room? :)

At my work place were these strollers for dolls. The fabric was so worn out that no dolls or bears could travel in it. But the body of the strollers were in good shape, so I decided to do a new cover for it. I used Finlaysons Moomin canvas. I hope the cover will now last for awhile.

2 kommenttia:

  1. Pöh, kerran jo kommentoin tätä kännykällä, mutta nyt se ei näy täällä :-(. Mutta siis kylläpä tuli kauniit rattaat! Ja eiköhän ne nallet kyydissä pysy ilman remeleitäkin, jos ei nyt ihan mahdottomaksi meno ylly :-). Siistiä työtä! Ja kiltti olit, kun vapaa-ajallasi korjailet työpaikan tavaroita...

    VastaaPoista
  2. Söpöt nuo uudistetut rattaat! Meiltäkin löytyisi yhdet tuommoiset, joissa on auringon haalistama kangas.. jospa ensi kesäksi saisi niihin uuden kauniimman aikaiseksi.. :)

    VastaaPoista